Wizz Airova baza od 2015. u Tuzli: Povećanje broja letova, plan 250.000 putnika godišnje!

by admin
| 11:53

Dalja saradnja i stvaranje preduslova za otvaranje baze aviokompanije Wizzair u Tuzli bili su glavna tema posjete delegacije aviokompanije „Wizz Air” Vladi Tuzlanskog kantona.

Razgovarano je o tehničkim, pravnim i komercijalnim aspektima buduće saradnje i otvaranja Wizzair-ove baze na tuzlanskom aerodromu. Gosti iz Mađarske su istakli zadovoljstvo što su u Tuzli i što su prije četiri godine započeli, sada već uspješan, projekat letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli.

„Uvođenje prvih, a kasnije i povećanje broja linija, pokazatelj su dobre saradnje i mislimo da je došlo vrijeme za novu fazu” istakao je Joszef Varadi, glavni izvršni direktor Wizzair-a, te dodao da je i Wizzair svjestan kapaciteta projekta, te da je želja ove aviokompanije povećanje broja ruta i češći letovi prema postojećim destinacijama.

Kako je na sastanku izneseno, uspostavljanje aviobaze, što se očekuje sredinom naredne, 2015. godine rezultiralo bi znatnim povećanjem putnika, sa trenutnih 153.000 na 250.000 godišnje.

Broj letova bi se također povećao sa trenutnih 13, na prosječno 21 let sedmično, sa letovima svih sedam dana u sedmici. Također, to podrazumijeva i perspektive daljeg razvoja, otvaranje radnih mjesta za domaće stanovništvo, ali i mogućnost da Međunarodni aerodrom Tuzla postane jak regionalni aerodrom u Evropi.

 (TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.