Nova hapšenja u slučaju GIKIL: Nakon Ivana Vukšića, uhapšena još dva člana NO i sekretar Uprave

by nedim
| 11:49

U okviru istrage protiv organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja, kako smo već pisali, jutros je uhapšen Ivan Vukšić, član Nadzornog odbora Gikila, a kasnije i Ivana Bunoza i Mate Pavković, također članovi Nadzornog odbora ove firme.

Pripadnici sektora krim-policije trenutno pretresaju prostorije GIKILa Lukavac, a istraga se vodi i protiv sekretara Uprave Erne Mehmedović, koja je, kako prenose mediji, u međuvremenu također uhapšena.

U vezi sa ovom akcijom u poslijepodnevnim satima je zakazana press konferencija u Tužilaštvu TK, a ovim povodom su se oglasili iz MUP-a TK:

Nastavkom aktivnosti na  suzbijanju i rasvjetljavanju najsloženijih oblika krivičnih djela iz oblasti organizovanog i privrednog kriminaliteta, počinjenih od strane odgovornih lica u pravnom licu “GIKIL” d.o.o. Lukavac, u predmetu Pramod Mittal, i drugi, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK,  po Naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, dana 19.11.2019. godine preduzimaju radnje pretresanja službenih prostorija “GIKIL” d.o.o. Lukavac, kao i porodične kuće koju koristi osumnjičena M. E., iz Lukavca,
uposlenica“GIKIL” d.o.o. Lukavac na poziciji  sekretara društva, kojoj će nakon izvršenog pretresanja biti oduzeta sloboda.

Navedenom Naredbom Kantonalnog suda u Tuzli, naređeno je i pretresanje stambenih objekata i službenih prostorija koje koriste lica I. B., iz Ljubuškog, zatim M. P., iz Posušja, i I. V., iz Ljubuškog.


Pretresanje navedenih lokacija i lica izvršeni su od strane policijskih službenika Federalne uprave policije Sarajevo, koji su navedenim oduzeli slobodu i iste će predati službenicima Uprave policije MUP-a TK, Odsjek za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije.

Nakon izvršenih pretresanja, privremenog oduzimanja  predmeta i dokumentacije, koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku , navedena lica će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata
Kantonalnom tužilaštvu TK-a – objavljeno je na stranici MUP-a.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


[Sassy_Social_Share]