Duel velikih rivala: Košarkaši Slobode danas gostuju na Grbavici

by nedim
| 11:00

Sarajevo će u okviru 14. kola Prvenstva BiH ugostiti derbi susret dva velika rivala i dobro poznata protivnika. Dueli Sparsa i Slobode iz sezone u sezonu pružali su nam odlične košarkaške predstave i neizvjesne utakmice, a ljubitelji košarke ništa manje ne očekuju ni od susreta koji će biti odigran u nedjelju na Grbavici.

Utakmica ova dva protivnika u prvom dijelu sezone odigrana je u tuzlanskom Mejdanu gdje je bio uspješniji domaći tim rezultatom 93:84 što je motiv više sarajevskoj ekipi da se na svom terenu revanšira za poraz sa početka sezone.

Obje ekipe su početak drugog dijela sezone priželjkivale sa nešto boljim plasmanom nego što je to trenutni jer se i jedni i drugi trenutno nalaze na sredini tabele u borbi za gornji dio ljestvice i sami vrh. Sloboda je u nešto boljoj poziciji na mjestu broj šest sa pozitivnim omjerom od sedam pobjeda i šest poraza, dok su Sparsi osmoplasirani uz negativan skor od šest pobjeda i sedam poraza. Tuzlaci u Sarajevo idu nakon napetog susreta i pobjede u Mejdanu nad ekipom Budućnost, a Sparsi u ovaj susret ulaze sa dvije vezane prvenstvene pobjede, ali i tri poraza u balonu ABA 2 lige.

Iz tabora oba tima svjesni su važnosti ove utakmice, ali niti jedna od ekipa ne krije da u nedjeljnom okršaju očekuje trijumf. Susret protiv Sparsa iz redova Slobode najavio je bek Josh Scott:

“Sparsi su jako dobar tim i ne smijemo ih nikako potcijeniti. Možda njihovi posljednji rezutati i trenutno stanje na tabeli ne sugerišu takvo stanje stvari, ali moramo biti oprezni jer je to dobro sastavljen tim sa dosta mladih igrača koji daju sve od sebe na terenu. Moramo uspostaviti svoj način igre od prve minute i biti disciplinovani u odbrani kako bi ispoštovali sve dogovoreno u svlačionici. Svakim danom sve više napredujemo, na dobrom smo putu i vjerujem da ćemo nastaviti sa pozitivnim rezultatima”, izjavio je Scott.

Utakmica između Sparsa i Slobode na rasporedu je u nedjelju, 05.02.2023. godine, sa početkom od 17 sati u sportskoj dvorani “Goran Čengić” na Grbavici. Sudijsku trojku na ovom susretu činit će Dženan Hasić, Amer Bambur i Danijel Papaz. Duel Sparsa i Slobode moći ćete gledati uživo putem oficijalnog Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka utakmice./OKK Sloboda/