Richmond Park Međunarodna škola Tuzla: I ove godine realiziran projekat “Sedmica tolerancije”

by nedim
| 21:02
  •  
  •  
  •  
  •  

Povodom Međunarodnog dana tolerancije Richmond Park Međunarodna škola u Tuzli svake godine realizira projekat pod nazivom “Sedmica tolerancije”, koji za cilj ima promicanje empatije, solidarnosti, jedinstva, dragovoljnosti i humanosti među/sa drugim i različitim. 

Projekat “Sedmica tolerancije” je projekat koji se odvija u nekoliko faza, a posljednja faza ovog projekta za ovu školsku godinu realizirala se 15. novembra 2019. godine i to u vidu dostavljanja prikupljenih paketa pomoći za porodice u stanju socijalne potrebe. 

Zahvaljujući učenicima, roditeljima te menadžmentu škole, paketi pomoći (hrana, odjeća, sredstva za higijenu i ogrjev) stigli su na kućne adrese porodica kojima su neophodni.

Ove školske godine, u sklopu ovog projekta, Richmond Park Međunarodna škola obišla je i Edukativni centar u Novoj Kasabi.

Centar u Novoj Kasabi posjetili su učenici završnog razreda osnovne škole, a cilj posjete bio je upoznavanje sa načinom rada samog Centra i dostavljanje jednoobraznih paketa za sve polaznike od prvog do devetog razreda. Posjeta je protekla u vrlo ugodnoj atmosferi i druženju među đacima, čime je ova humana misija dobila još ljepšu čar. 


Motivirana humanim djelovanjem, Richmond Park Međunarodna škola ovaj projekat planira realizirati i u narednim školskim godinama – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.