Uhapšeni u akciji “Objekat” predati Tužilaštvu TK: Slijedi istraga protiv osumnjičenih

by admin2
| 15:10
  •  
  •  
  •  
  •  

Pet osoba koje su jučer lišene slobode u operativnoj akciji „Objekat“, koju su po nalogu Tužilaštva proveli pripadnici MUP-a TK na području Živinica, Banovića i Tuzle, predati su danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Protiv njih će biti donesena naredba o provođenju istrage, te će biti ispitani u Tužilaštvu. Slobode su lišeni B.N (28) i N.V (38) iz Banovića, G.R (43) iz Tuzle, N.N (40) i B.M (36) iz Živinica. Istraga će biti otvorena i protiv N.N (28) iz Tuzle koji je trenutno na izdržavanju kazne zatvora u inostranstvu.

Oni su osumnjičeni za produženo krivično djelo iznuda i za neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

Dakle, osumnjičeni su da su u organizovanoj grupi od kraja 2018. do novembra 2019. godine na području Tuzlanskog kantona, u Živinicama, Banovićima, Tuzli, Sapni, Kladnju i Kalesiji, upotrebom sile i prijetnji, zastrašivali vlasnike određenih ugostiteljskih objekata i od njih iznuđivali novac za navodnu zaštitu njihovih objekata koju vlasnici nisu tražili niti su osumnjičeni imali registrovanu djelatnost za zaštitarske usluge. Na taj način su sebi pribavili određenu imovinsku korist.

Nakon njihovog ispitivanja će se donijeti odluka o daljim mjerama koje će biti poduzete u odnosu na osumnjičene osobe.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.