Neće migrante u kasarni “Ljubače”: Danas vanredna sjednica Savjeta MZ “Ljubače” i “Pasci”

by nedim
| 10:30
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je jučer Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu, izjavio da su za migrante obezbijeđene dvije nove lokacije u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu, tačnije u Blažuju kod Sarajeva i Ljubačama kod Tuzle, koje je ustupila Vlada FBiH, odmah su reagovali predstavnici lokalnog stanovništva u blizini tih lokacija.

Naime, Savjet mjesne zajednice „Ljubače“ i „Pasci“ danas u 11 sati u prostorijama Doma kulture Ljubače počeo je vanrednu sjednicu povodom informacije o otvaranju kampa za migrante na lokaciji vojne kasarne kod Ljubača u koju bi se izmjestili migranti iz kampa Vučijak nadomak Bihaća i ostalih dijelova Bosne i Hercegovine.

Vojna lokacija „Ljubače“ služila je kao skladište municije u OS BiH, a od 2011. godine, kada je predata u nadležnost tada općine a danas grada Živinice, ona je u potpunosti oslobođena vojne opreme i inventara. Radi se o ograđenom prostoru koji obuhvata oko 180 dunuma zemljišta i na kome postoji 18 objekata: 12 čvrstih objekata (od čega je devet magacina i dva smještajna i jedan objekat kuhinje),dva  montažna objekta (jedan kontejnerski i jedan drveni) i četiri nadstrešnice. 

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.