(FOTO) Fitnes dan u Tuzli: U Mejdanu vježbalo više od 2500 mladih

by admin
| 12:20

U saradnji s Općinom Tuzla, Radničkim sportskim društvom „Sloboda“, Coca-Cola HBC B-H, u okviru svog projekta Pokret za radost, organizovala je Fitnes dan u velikoj dvorani SKPC Mejdan u Tuzli koji je privukao više od 2500  učesnika.

 „DanašnjimFitnes danom u Tuzli, koji je jedna od aktivnosti projekta Pokret za radost,željeli smo inspirisati što veći broj ljudi, da žive aktivnije i da se bave različitim fizičkim aktivnostima, i to baš na ovakav zabavan način. Za uspješnu realizaciju ovako velikog događaja saradnja sa lokalnom zajednicom je bila od ključnog značaja“, istakla je Alma Šahbaz, rukovoditeljica komunikacija i odnosa sa zajednicom Coca-Cole HBC B-H Sarajevo.

Učesnicima su na raspolaganju bili stručni timovi za mjerenje kondicije prije, i nakon treninga kao i osoblje koje je, kroz radionice, usmjeravalo učesnike na aktivnosti usklađene s njihovim potrebama i mogućnostima.

„Drago nam je da je Coca-Cola prepoznala RSD Sloboda kao partnera projekta Pokret za radost  koji za cilj ima prezentirati značaj fizičkog vježbanja za zdravlje mladih ali i ostalih generacija. Također nam je čast, Radničkom sportskom društvu “Sloboda ” Tuzla, predstaviti javnosti sve naše klubove, prezentirati naše uspjehe, mogućnosti, sportiste i stručni kadar ali i mogućnosti koje nudimo za sve koje žele da se bave sportom i žive aktivno“ izjavio je Aid Berbić, predsjednik UO RSD „Sloboda“ Tuzla.

Cjelodnevni program, posebno kreiran za ovaj sportski događaj vodili su stručnjaci Fakulteta za sport i tjelesni odgoj iz Tuzle.

„Današnji događaj za mene je nešto novo u Tuzli s obzirom da prije nije prisustvovao ovako veliki broj mojih kolega iz drugih škola.  Bila bih veoma sretna kada bi se ovakve aktivnosti češće organizovale u mom gradu.“, izjavila je  Meliha Redžić, učesnica Fitnes dana.

Pokrovitelji projekta Pokret za radost – Fitnes dan u Tuzli su bili Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta  TK, Pedagoški zavod TK, pored partnera Općine Tuzla i RSD Sloboda, stručnu podršku dali su Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, Udruženje studenata Medicinskog fakulteta Medicus, Dom zdravlja Tuzla – Poliklinika za sportsku medicinu, Udruženje prosvjetnih radnika TK te prijatelji projekta Ekopak i agencija Newevent.

(TI)