Direktan TV prenos na BHRT: Košarkaši Slobode danas dočekuju Budućnost

by nedim
| 9:43

Košarkaši Slobode i Budućnosti odmjerit će snage u tuzlanskom Mejdanu u okviru drugog dijela Prvenstva BiH kada Tuzlaci imaju priliku za revanš. Crveno-crni su svoje prvo gostovanje u aktuelnoj sezoni odradili upravo u Bijeljini kada su savladani od ekipe Budućnosti rezultatom 86:78.

Roster tima iz Tuzle tada je bio znatno drugačiji nego što je to sada slučaj, ponajviše zahvaljujući povredama na početku sezone, ali Sloboda je uspjela podizati formu kako je prvenstvo odmicalo te se sada nalaze na šestoj poziciji uz omjer od šest pobjeda i isto toliko poraza.

Iako Tuzlaci igraju jako dobro na svom parketu i u šest domaćih susreta imaju ubilježenih pet pobjeda, ekipa Budućnosti ove sezone pruža odlične partije što ih je dovelo na sami vrh ligaške tablice. Naime, tim iz Bijeljine se trenutno nalazi na trećem mjestu prvenstva i u 12 odigranih kola upisali su devet pobjeda i svega tri poraza. Obje ekipe duel u Mejdanu dočekuju u dobrom raspoloženju. Sloboda je prije par dana pobjedom nad Orlovikom osigurala finale Kupa sistema “A” dok Budućnost u Mejdan stiže na krilima dvije vezane ligaške pobjede.

Šef stručnog štaba Nedim Džemić svjestan je kvalitete sutrašnjeg protivnika Slobode o čemu je više govorio na press konferenciji pred današnju utakmicu:

“Ekipa Budućnosti je napravljena po mjeri, imaju sve ono što je potrebno za našu ligu, igraju jako dobro ove sezone i u svom sastavu imaju dva igrača koja se nalaze na širem spisku reprezentacije što dovoljno govori o kakvom se timu radi. Mi branimo svoj teren, domaćini smo u sutrašnjem susretu i vjerujem da možemo nastaviti pozitivan niz na našem parketu gdje smo odigrali naše najbolje utakmice ove sezone. Iskoristio bih priliku da pozovem publiku da nas podrži i bude vjetar u leđa do još jednog trijumfa”, izjavio je Džemić.

Utakmica 13. kola između Slobode i Budućnosti na rasporedu je danas, u subotu, 28.01.2023. godine, sa početkom od 17 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan.

Sudijsku trojku činit će Ivan Miličević, Mario Šutalo i Mario Jurković. Ulaz na utakmicu 13. kola u Mejdanu bit će slobodan. Pored ustaljene prakse prenosa uživo putem Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, utakmicu između Slobode i Budućnosti moći ćete pratiti u direktnom prenosu na kanalu BHRT-a od 17 sati. /OKK Sloboda/