Samo jedna tačka dnevnog reda: Zakazana hitna sjednica Skupštine TK

by nedim
| 14:14

Na sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, održanoj danas zakazana je 4. sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona – hitnog karaktera.

Sjednica će biti održana u četvrtak, 26.1.2023. godine, sa početkom u 10,00 sati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Planirano je razmatranje jedne tačke dnevnog reda: Odluka o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2023. godinu.

S obzirom da je Vlada Tuzlanskog kantona zaključila Aneks Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Tuzlanskog kantona, a kojim je utvrđena neto satnica u oblasti zdravstva u iznosu od 2,75 KM te da puno radno vrijeme radnika traje 40 sati sedmično Vlada je danas prihvatila izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2023. godinu.

Ovim je izvršeno usklađivanje ukupnih prihoda i primitaka kao i rashoda i izdataka Zavoda, a Finansijski plan je upućen Skupštini Tuzlanskog kantona na razmatranje po hitnoj proceduri.