(FOTO) Tribine SBB-a u Doboj Istoku, Gračanici i Lukavcu: Nudimo ugovor s narodom da spasimo svoju zemlju!

by admin
| 20:16

Naš put je euroatlantski. Želimo u EU i NATO. Želimo najbolje demokratske standarde Zapada. Marionete iz Sarajeva i Banje Luke neće moći gurnuti narod na pogrešan put, poručio je večeras na predizbornim skupovima u Doboj-Istoku, Gračanici i Lukavcu predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić, praćen ovacijama prisutnih građana, članova i simpatizera SBB-a.

Radončić je ponovio da je vlast SDA i SDP-a dovela zemlju na posljednje mjesto u Evropi, da radnička djeca i građani nemaju nikakva prava na posao i da državom upravljaju sistemska korupcija i državna mafija.

– Nudimo ugovor s narodom da spasimo svoju zemlju i narod i zato tražimo vašu podršku i glasove – rekao je Radončić.

On je ocijenio da je jedina veća elementarna nepogoda od poplava koje su nanijele enormne štete ovim krajevima, nesposobna Federalna vlada.

– Zima dolazi, čak 43.000 stambenih jedinica nisu adaptirane, a 90.000 ljudi zbog toga nema dom. Što je najgore, SDA i SDP opet nam obećavaju mnogobrojne šarene laže. Isto su govorili prije četiri godine, a, prema zvaničnim podacima ispunili su samo bijednih 3 posto onoga što su 2010. pred izbore obećali naivnim glasačima – upozorio je Radončić.

Na skupovima u Doboj-Istoku, Gračanici i Lukavcu govorili su i nosilac liste za Državni parlament prof. dr. Mirsad Đonlagić, nosioci lista u dvije federalne izborne jedinice Zijad Mahmutović i Bahrudin Hadžiefendić, te nosilac liste za Skupštinu TK Fuad Hadžimehmedović.

U Doboj-Istoku, u sportskoj dvorani OŠ “Klokotnica”, građane, članove i simpatizere SBB-a pozdravila je predsjednica OO SBB-a Ešefa Kantić. U Gračanici, na platou Osman-kapetanove medrese, to je u ime domaćina učinio Zlatko Ćehajić, a u Lukavcu, u Velikoj sali Doma kulture, pozdravni govor održala je Nerminka Aljukić, predsjednica OO SBB-a – saopšteno je iz Press centra SBB – Fahrudin Radončić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.