Dragan Čović u Tuzli: Sa članovima HDZ BiH razgovarao o aktuelnoj situaciju u TK-u

by nedim
| 9:54

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović jučer je posjetio Tuzlu, gdje se sastao sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Soli, te novoizabranim članovima gradskih i općinskih organizacija HDZ-a BiH, utemeljiteljima, zajednicom žena i mladeži HDZ-a BiH Tuzlanskoh kantona.

Predsjednik ŽO HDZ-a BiH Soli Danijel Nikolić na početku susreta osvrnuo se na političke prilike na razini Tuzlanskog kantona.

-Ovaj naš primjer pokazuje nužnosti legitimog predstavljanja. Danas smo svi svjedoci da klub Hrvata u županijskoj Skupštini nemam nikakve dodirne točke s hrvatskom zajednicom na ovom području. Mi smo zainteresirani za izmjene Izbornog zakona koje će uključivati i legitimno predstavljanje na svakoj razini. Prema ovakvom modelu koji se danas primjenjuje HDZ će sve teže na prostoru Tuzlanske županije moći kvalitetno zastupati interese ove zajednice, a mnogo toga se događa upravo na lokalnoj i županijskoj razini, naglasio je Nikolić.

Predsjednik Čović je podržao prezentirane aktivnosti, posebno nakon provedenih unutarstranačkih izbora.

-Mi smo danas jedna od najjačih organiziranih političkih opcija u BiH, HDZ BiH ima odgovornost prema svom hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, ali i prema cijeloj Bosni i Hercegovini i to nastojimo na jedan praktičan način prezentirati kroz svoje političko djelovanje. Danas smo čuli kako naši ljudi žive u pojedinim općinama na prostoru Tuzlanske županije, koji su naši problemi, s obzirom da smo najmalobrojniji narod. Problem da nemamo ministra Hrvata, iako to nije jedina Vlada koja nema Hrvata u Vladi, daje nam za pravo da jasno o tome progovorimo sa svojim kolegama s kojima razgovaramo o izmjenama Izbornog zakona te uspostavi vlasti na razini BiH i Federacije BiH, naglasio je predsjednik Čović u izjavi za medije nakon održanog sastanka.

Nakon održanog sastanka stranačko izaslanstvo posjetilo je župni ured u Dragunji i susrelo se s novoizabrnim Dekanom Tuzlanskog dekanata vlč. Marinkom Mrkonjićem.

(Tuzlainfo.ba)