utorak, 12 Novembar 2019 08:28

ABA 2 liga: Sloboda večeras u Beogradu traži prvu gostujuću pobjedu

1112 slo zagrij

OKK Sloboda večeras igra utakmicu sedmog kola ABA 2 lige protiv ekipe KK Dynamic.

Tuzlaci su u Beograd otputovali jučer, a u redovima "Crveno-crnih" vjeruju da napokon mogu ostvariti gostujuću pobjedu u ovom regionalnom takmičenju.

- Fizički najzahtjevnija utakmica do sada jer smo domaće prvenstvo igrali u nedjelju, te do utakmice imamo samo dan odmora. Očekuje nas trkački odlična ekipa sa bekovima koji imaju veliki kvalitet. Trebamo se dobro adaptirati. Osim utakmice u Nikšiću nisam zadovoljan kako reagiramo u gostima. Nadam se da će u Beogradu biti bolje, te da možemo do pobjede - istakao je Josip Pandža, trener OKK Sloboda Tuzla.

U beogradskom timu, koji je od sada u ABA 2 ligi ostvario sve pobjede na svom terenu, cijene ekipu Slobode.

- Sloboda je tim koji igra brzu košarku i koji je skakački veoma opasan. Ukoliko odbrambeno budemo na visokom nivou i ako uspijemo da zaustavimo Gegića koji je motor ekipe, možemo da očekujemo pozitivan rezultat. U napadu ćemo morati da igramo pametno i strpljivo i da primjenimo neke nove stvari u organizaciji napada - istakao je Miro Alilović, trener Dynamica VIP PAY.

Obje ekipe u ovu utakmicu ulaze sa skorom od dvije pobjede i četiri poraza.

Utakmica se igra u Hali sportova Ranko Žeravica u Beogradu sa početkom u 19.00 sati, a utakmicu će suditi Luka Kardum (HRV), Miha Mauer (SLO) i Leo Roglić (HRV).

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu