Gube korak za vodećim ekipama: Tuzla City se “pune mreže” vraća iz Mostara

by nedim
| 17:52

Fudbaleri Zrinjskog su u 16. kolu Premijer lige BiH u nehumanim uslovima na stadionu u Mostaru deklasirali Tuzla City rezultatom 4:0.

Uslovi za igru u Mostaru su bili katastrofalni, pa su tako zbog povreda igru ranije morali napustiti Luis Ibanez i Nemanja Zlatković umjesto kojih su ušli Tomislav Barišić i Amar Kovčić. Zrinjski se u takvim uslovima bolje snašao, pa je u uvodnim minutama susreta imao šansu iz slobodnjaka preko Ibaneza koji je šutirao preko gola da bi u petoj poveli sa 1:0 golom Čirjaka.

Već u devetoj minuti susreta Tičinović je imao dobru šansu koju nije iskoristio budući da je šutirao preko gola da bi u 34. minuti susreta Plemići udvostručili prednost protiv Tuzla Cityja. Lopta je došla do Kunića čiji je udarac izblokiran od strane Terzića, no lopta je na putu ka golu prevarila Fejzića i završila iza njegovih leđa čime je okončano prvo poluvrijeme.

Na sljedeću šansu se čekalo do 60. minute susreta kada je Čirjak izveo korner, a Rustemović glavom šutirao, no na gol liniji se ispriječio Kovčić i spasio Tuzlake da bi tri minute kasnije Ramić imao dobru šansu koju nije iskoristio. Plemići su to kaznili već u sljedećem napadu i postigli treći gol. Tičinović je sjajno pobjegao odbrani gostiju i ubacio u sredinu gdje je Mandić bio najsnalažljiviji, te je matirao Fejzića za 3:0 domaćih.

Plemići su u 80. minuti susreta postigli još jedan pogodak preko Kristijana Stanića koji je pogodio glavom nakon asistencije Barišića da bi pet minuta kasnije Kojić pogodio prečku gola Brkića čime je okončana utakmica u Mostaru.

(TI/Sport1)