subota, 09 Novembar 2019 12:00

BH Engineering Weeks 2019: Jedan od najuspješnijih Bosanaca u svijetu inžinjerstva dolazi u Tuzlu

0911 bhing

Nekoliko dana je ostalo do biznis događaja godine - Međunarodne sedmice bh. inženjerstva/ BH Engineering Weeks 2019.

Od 14. novembra do 12. decembra 2019. godine u Tuzli, Sarajevu, Banjoj Luci, Bihaću i Tuzli pod sloganom „Povežimo budućnost” održat će se Bh. sedmice inženjerstva, kojim su povezani izuzetni događaji koji će doprinijeti snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inženjera i stručnjaka u BiH i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope, ali i napraviti i novi prepoznatljivi brand pod imenom BH Engineering Weeks. 

Prvi veliki događaj održat će se u Tuzli,  14. i 15. novembra 2019. sa temama: Made in BiH, Energetika (Termoelektrana Tuzla blok 7; Termoelektrana Banovići), Smart City/ Pametni grad-(Trento; Živinice- prekogranična saradnja Crna Gora, Hrvatska), Robotika, industrija 4.0., Mentoring. Imate mogućnost družiti se sa više od 30 govornika, a sve detalje možete pronaći na ovom linku.

Iz BH Engineering Weeks su najavili i predavače i govornike na konferenciji u Tuzli.

Kao jedan od najuspješnijih Bosanaca i Hercegovaca u svijetu inženjerstva, po prvi put govornik na konferenciji u BiH, Namik Hrle, glavni tehnološki direktor i predsjedavajući IBM Data and AI tehničkog tima, IBM Academy of Technology; Dirk Muehlenweg, Global Leader of Internet of Things (IoT) for the Government Industry / IBM.

Osim njega prisustvovat će i ne manje zanimljivi i stručni govornici: prof.dr. Almir Badnjević, izvršni direktor i CEO “Verlab” Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH; prof.dr. Ahmed Kovačević, professor Howden Chair in Engineering Design and Compressor Technology, Department of Mechanical Engineering and Aeronautica, Velika Britanija, te mnogi drugi fenomenalni govornici.

Sadržajem i izborom tema, zanimljivim predavanjima i prezentacijama te interakcijom sudionika i predstavnika realnog sektora ovaj stručni i naučni događaj je potvrdio aktuelnost i povezanost proizvodnje, industrije i razvoja gradova i inženjerstva kao najvažnije privredne grane u Bosni i Hercegovini.

“BH sedmice inženjerstva 2019” se organizuje i u partnerstvu sa Vladom Tuzlanskog kantona i Gradom Tuzla uz podršku Addiko Banke, Fanuc-a i drugih partnera i sponzora. Više informacija o govornicima, događajima i planiranim aktivnostima možete dobiti na ovom linku.

(TI)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu