petak, 08 Novembar 2019 16:33

Vrijedno priznanje za Tuzlanku: Dr. sc. Amra Imširagić najbolji nastavnik ex Jugoslavije

0811 amra imširagić

Dr. sc. Amra Imširagić iz Tuzle ponosno je ponijela priznanje “Najbolji nastavnik ex Jugoslavije", koje joj je dodijeljeno na trećoj balkanskoj konferenciji ANN ex Jugoslavije “Svijet obrazovanja briše granice”, koja je održana u Beogradu od 30.10. do 2.11.2019. godine. 

Dr. sc. Imširagić, dobitnica je i pohvalnice od Asocijacije ANN za najinspirativniju promociju nastavnickog stvaralaštva. Njen rad i osobno zalaganje za svako dijete s posebnim potrebama prepoznaju učenici s posebnim potrebama, roditelji,  te brojni stručnjaci čiji je bila edukator za sve zemlje bivše ex Jugoslavije.

Autor je 6 priručnika za rad s djecom oštećenog sluha, 2 udžbenika za studente, 50 naučnih i 30 stručnih radova. Edukator je nastavnicima i stručnim saradnicima sa prostora ex Jugoslavije na temu rada s djecom s posebnim potrebama.  Autor je i realizator mnogobrojnih projekta na temu rada djece s posebnim potrebama, ali i rada s djecom romske nacionalnosti.

’’Nagrada je samo motivacija da budem još uspješnija. Priznanje mi je dalo još jednu obavezu da moram kontinurano nastaviti na stručnom usavršavanju. Obrazovanje ne završava završetkom fakulteta, magisterija, doktorata. Ono ima za cilj cjeloživotno učenje. Ono što znam kap je, ono što ne znam okean je! Nagrada mi je dala obavezu da moram nastaviti dalje i širiti ideju o inkluziji, promovisati prava djece s posebnim potrebama koja su uključena u inkluzivni proces na principu humanosti.’’– ističe dobitnica ovog priznanja.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu