petak, 08 Novembar 2019 12:30

Razgovarano o brojnim projektima: Ambasador Italije u BiH boravio u radnoj posjeti gradonačelniku Tuzle

0811 gradonacelnik ambasador

Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini, Nicola Minasi boravio je jučer u radnoj posjeti gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću.

Na sastanku koji je održan u Gradskoj upravi razgovaralo se o aktuelnim i predstojećim projektima i nastavku dugotrajne saradnje između Tuzle i Italije, te o saradnji na polju stvaranja uslova za privlačenje investitora iz Republike Italije, kao i razvoja i očuvanja kulturne saradnje.

Gradonačelnik je upoznao ambasadora sa nedavnim otkrićem ostataka Rimskog vodovoda na lokalitetu Gornja Tuzla, što je bio povod za razmatranje mogućnosti ostvarivanja saradnje srodnih institucija iz Tuzle i Italije u oblasti arheologije i istraživanja zajedničkog kulturno historijskog naslijeđa.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi Tuzle, gradonačelnik Imamović i ambasador Minasi, sa saradnicima, prisustvovali su projekciji filma “Putujem sama”, koji je prikazan u okviru Sedmice italijanskog filma u BiH, revije koju u okviru VII Sezone italijanske kulture u BiH organizuje Ambasada Republike Italije u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Gradom Tuzlom i Narodnim pozorištem Tuzla.

Prisutnim posjetiteljima u Narodnom pozorištu Tuzla, obratili su se Nj.E. Nicola Minasi i gradonačelnik Jasmin Imamović.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu