ŽO HDZ BiH Soli: Tulumović šalje poruku da se prava jednog naroda mogu kršiti bez posljedica

by nedim
| 18:05

Saopštenjem za javnost danas se oglasio ŽO HDZ BiH Soli, a saopštenje prenosimo u cjelosti:

Današnja izjava premijera neustavne Vlade Denijala Tulumovića kako mu je žao zbog činjenice da u novom sazivu Vlade koju je upravo on predložio nema Hrvata i da se ne osjeća odgovornim nastavak je izrugivanja Ustavu i Zakonu.

Posebice žalosti što se na vrlo ružan način želi dodatno podcrtati kako su politički akteri koji su sudjelovali u formiranju neustavne vlade svjesni što su napravili, ali da i dalje funkcioniraju i na takav način šalju poruku da se prava jednog naroda mogu kršiti bez ikakvih posljedica.

Još jednom podsjećamo premijera Tulumovića da je upravo on predložio sastav Vlade i da je već tada na samoj sjednici Skupštine upozoren na činjenicu da nema niti jednog prijedloga za ministra iz hrvatskog naroda te na takav način podjednako snosi odgovornost kao i oni koji su donijeli odluku.

Posebice želimo sa žaljenjem naglasiti da nikakv dodatni dijalog nije uspostavljen s predstavnicima hrvatske zajednice na području Tuzlanske županije što obeshrabruje i stvara percepciju da je formiranje neustavne Vlade zaparvo smjer kojim će se i dalje nastaviti – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)