Kadrovska pitanja Vlade TK: Zatraženo razrješenje predstavnika državnog kapitala u nekoliko Nadzornih odbora

by admin2
| 18:18

U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK je danas donijela odluku kojom se traži se od  Skupštine JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj da razriješi dužnosti članove imenovane kao predstavnike državnog kapitala u Nadzorni odbor JP „Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj.

Također je utvrđen prijedlog kandidata za privremeno imenovanje u Nadzorni odbor JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj, ispred državnog kapitala, do imenovanja novog Nadzornog odbora u skladu sa zakonom, a najduže do 90 dana.

Vlada je zatražila i od Skupštine Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost “Spreča“ d.d. Tuzla da razriješi dužnosti članove imenovane u Nadzorni odbor Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost “Spreča“ d.d. Tuzla, te utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje u Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća ispred državnog kapitala, do imenovanja novog Nadzornog odbora u skladu sa zakonom, a najduže do 90 dana.

Vlada je i od Skupštine privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla, zatražila da razriješi predstavnike državnog kapitala u Nadzornom odboru Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla, te utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla, do imenovanja u skladu sa zakonom a najduže do 90 dana.

Vlada je danas odredila i punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o.

Također, Vlada je utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“.

Danas je Vlada dala i saglasnost na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

(Tuzlainfo.ba)