“Komunalac” počeo radove: U općini Tuzla čisti se više od 10 km riječnih korita

by admin
| 10:24

JKP Komunalac Tuzla već je počeo sa pripremama angažmanom na poslovima čiščenja vodotoka od rastinja i nanosa u koritima i sa obala rijeka, potoka na području općine Tuzla.

-Radit će se dionica rijeke Jale (od mosta kod Doma Penzionera do zapadne granice opštine Tuzla (u dužini 8.5km, regulisano korito potoka Joševica (200m) i regulisano korito Mramorskog potoka od 1,8km – saopšteno je iz JKP “Komunalac” Tuzla.

Predviđeni radovi su definisani u projektu “Uklanjanje nanosa i naplavina sa obala i iz korita vodotokova na području općine Tuzla, nastalih nakon poplava u maju 2014. godine” koji je zaključen dana 05.09.2014. godine u Tuzli, između ugovornih strana: Fonda otvoreno društvo BiH, Općine Tuzla i JKP Komunalac Tuzla.

Vrijednost projekta je 317.000 KM,  projektom će se realizovati 39.347 radnih sati, a biće angažovane i nezaposlene osobe. Za privremeno angažovanje radne snage biće isplaćeno oko 163.000 maraka. Izbor radnika za privremeno angažovanje izvršili su JU Služba za zapošljavanje TK-a, Biro za zapoljašavanje i JU Centar za socijalni rad Tuzla. Za vrijeme realizacije projekta, koji će trajati oko dva mjeseca, bit će zaposleno ukupno 148 osoba.

(TI) / Foto by JKP “Komunalac”

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.