Dan bez automobila u Tuzli: 22. septembra koristite alternitivna sredstva prijevoza

by admin
| 7:53

Naredne sedmice, u ponedjeljak 22.09.2014.godine, u gradskom jezgru Tuzle bit će obilježen Svjetski dan bez automobila i na taj način će se probuditi svijest među sugrađanima o tome da se korištenjem nemotornih prevoznih sredstava doprinosi zdravijem načinu života i manjim troškovima.

Akciju organizuje JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla, a cilj je jačanje svijesti javnosti o zagađenju zraka, uzrokovanog nepromišljenom upotrebom automobila, te korištenju alternativnih prijevoznih sredstava, bicikala ili pješačenja.

U 10 sati, na Trgu Slobode predviđeno je okupljanje biciklista, a u 11 sati je planiran početak vožnje od Trga Slobode, do zgrade bivšeg kina Centar, kako bi ukazali na potrebu promjene načina kretanja u urbanim sredinama, a posebno na smanjivanje korištenja automobila u svakodnevnom kretanju građana.

-Molimo Vas da u okviru svojih mogućnosti uzmete učešće u ovoj manifestaciji i doprinesete razvijanju svijesti o štetnom uticaju izduvnih gasova na očuvanje životne sredine – poručili su organizatori.

(TI)