subota, 02 Novembar 2019 18:50

SDP Tuzla: Pozivamo Vujadinovića da podnese ostavku i vrati mandat

0111 sdp

Nakon što je predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla Aleksandar Vujadinović napustio SDP i prešao u stranku Socijaldemokrate BiH, oglasio se tuzlanski SDP.

U saopštenju se navodi:

Tuzlanski SDP je dao povjerenje Aleksandru Vujadinoviću i imenovao ga, zajedno sa koalicionim partnerima iz većine, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla.

Vujadinović je iznevjerio povjerenje SDP-a i građana koji su za njega glasali.

Vujadinović je, prije nekoliko dana, nagovijestio svoj prelazak u  stranku Envera Bijedića i tom prilikom rekao da će podnijeti ostavku na mjesto predsjedavajućeg Vijeća, kao i na mjesto gradskog vijećnika. U toku sjednice Vijeća, u vrijeme pauza, sa njim su razgovarali vijećnici SDP-a. Vujadinović nije imao obraza sagovornicima gledati u oči, govorio da mu je teško, da ne može zaspati…

Sutradan je Vujadinović pokazao drugo lice i javnosti se ukazao nasmijan, na fotografiji sa Enverom Bijedićem, kojem potpisuje pristupnicu.

Pozivamo Vujadinovića da podnese ostavku i vrati mandat ili će na narednoj sjednici Vijeća biti smijenjen. Do sada smo mu vjerovali i mi i oni, a od sada mu niko neće vjerovati.Vujadinović se, po našem mišljenju, gazeći sve moralne principe, opredijelio za lični interes i podlegao ponudama kojima nije mogao odoljeti.

Vrijeme će pokazati za koju je cijenu, tj. funkciju Vujadinović prodao svoj ugled.

Obavještavamo građane da je većina u Gradskom vijeću Tuzla više nego stabilna. Gradsko vijeće ima sasvim dovoljno vijećnika različitih stranaka, koji su svjesni svoje odgovornosti za čuvanje stabilnosti i načina života u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu