Jednim klikom do snažnije mene: Počinje projekat digitalnog opismenjavanja 72 žene iz TK-a

by admin
| 5:08

Udruženje ,,Prijateljice obrazovanja Amica Educa“ od septembra ove godine počinje sa realizacijom projekta „Digitalna inkluzija marginaliziranih žena“ (Jednim klikom do snažnije mene) kojim će obuhvatiti 72 žene iz Tuzlanskog kantona, starosti od 30 do 60 godina koje nemaju prethodnih znanja sa radom na računarima, a koje su dugotrajno nezaposlene i samim time marginalizirane u današnjem društvu.

Ovim projektom Udruženje „Amica Educa“ planira omogućiti ženama sticanje vještina za dalje učenje, samounapređenje i osnaživanje, putem digitalnog opismenjavanja i podsticanja njihovog samopoštovanja, samopouzdanja, razvijanja komunikacijskih vještina i rodne osvještenosti.

Projekat se realizira u suradnji sa Centrom za poslovnu edukaciju Tuzla koji će implementirati trening digitalnog opismenjavanja putem kojeg će se korisnice osoposobiti za samostalno korištenje računarskih aplikacija: Word, Internet, E-mail, Skype. Drugi dio projekta su psihoedukativne radionice koje će biti usmjerene na jačanje samopoštovanja, samopouzdanja, unapređenje komunikacijskih sposobnosti, isticanje važnosti značaja cjeloživotnog učenja te rodnu osvještenost. 
Treninzi i radionice u trajanju od 12 dana će se realizirati u prostorijama Udruženja ,,Amica Educa” i Centra za poslovnu edukaciju Tuzla subotom u posljepodnevnim satima. Za korisnice će biti organiziran prijevoz.

Projekat se finansira uz podršku SWISSLOS Basel-Landschaft.

Zainteresovane osobe se mogu prijaviti na broj telefona 035 257 366.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.