Danas sjednica Skupštine TK, na dnevnom redu Budžet za narednu godinu

by Tuzla Info
| 9:05

Danas u  10 sati u BKC TK u Tuzli zakazana je druga sjednica Skupštine TK, na kojoj će poslanici razmatrati nacrt Budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godinu i nacrt Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godinu.

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je Nacrt Budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godinu, kojim je predviđeno da se ukupni prihodi, primici i dio ostvarenog prenesenog suficita u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2023. godinu planiraju u iznosu od oko 556 miliona KM, odnosno za 29,6 miliona KM ili 5,05% manjem u odnosu na 2022. godinu. 

Na dnevnom redu sjednice Skupštine TK je i razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2023. godinu, razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona za 2023. godinu, te razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o razrješenju ministra u Vladi Tuzlanskog kantona.