utorak, 15 Oktobar 2019 10:13

Tužilaštvo TK: Zbog pokušaja ubistva predložen pritvor Mithatu Husanoviću iz Banovića

01012018 tuzilastvo

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Mithata Husanovića (62) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaj ubistva i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Postoji osnovana sumnja da je Husanović u večernjim satima 12. oktobra 2019. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u naselju Toplice kod Živinica, otišao do automobila u kojem su bile njegova bivša vanbračna supruga i njena prijateljica, tražio da s njom  razgovara, a kada je odbila, uzeo je pištolj i kroz zatvoreno bočno vozačevo staklo ispalio više metaka kojim je pogodio bivšu suprugu više puta u grudni koš, a njenu prijateljicu u kuk i nanio im tjelesne povrede.

Nakon toga se odvezao u Banoviće i koristeći viber je pozvao sina bivše vanbračne supruge i rekao mu da je pucao u njegovu majku te mu zaprijetio da će ga  pronaći i u njega pucati, što je kod istog izazvalo strah za život.

Odmah nakon toga pripadnici PS Banovići su osumnjičenog lišili slobode, nakon čega je obavljena kriminalistička obrada u PU Živinice,  te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu