Tuzla nakon 22 godine dobila novog gradonačelnika

by Tuzla Info
| 10:46

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzle javnim glasanjem jednoglasno su izabrali Zijada Lugavića za vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle. Mandat vršioca dužnosti gradonačelnika može trajati najduže tri mjeseca, a u tom periodu se moraju organizirati prijevremeni izbori, a koje raspisuje Centralna izborna komisija BiH.

Zijad Lugavić, doktor društvenih nauka iz područja ekonomije od 2021. godine do sada je obavljao dužnost pomoćnika gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj poduzetništvo i poljoprivredu. Lugavić je obavljao dužnosti i pomoćnika gradonačelnika za Službu za inspekcijske poslove i za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti.

Njegovu profesionalnu karijeru, koja obuhvata rad u u mnogim značajnim oblastima života i rada, kao što su ekonomski razvoj i poduzetništvo, kultura, sport, pitanja mladih, saradnja sa nevladinim sektorom, pitanja nacionalnih manjina, inspekcisjki poslovi, te radu realnoom sektoru, krasi i bogata univerzitetska karijera. Zijad Lugavić obavljao je dužnost vanjskog saradnika na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, te profesora Visoke škole “FINra” u Tuzli.

Zvanje docenta iz oblasti menadžmenta, stekao je početkom ove godine.

Tokom svoje profesionalne karijere, bio je član, a i komandant Gradskog štaba civilne zaštite, kao i predsjednik Gradske komisije Tuzla za popis stanovništva, kućanstava i stanova u BIH2013.godine.

Bio je pripadnik Armije R BiH od aprila 1993. do decembra 1995. godine.