nedjelja, 13 Oktobar 2019 17:55

(FOTO) Počeo 8. TFF: U Narodnom pozorištu večeras film "Sin", a u ponedjeljak "Ajvar"

TFF2019 otvorenje 164

U prepunoj Sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla, sinoć je otvoren 8. Tuzla Film Festival i trajat će do subote 19. oktobra.

Crvenim tepihom prošetali su brojni građani Tuzle kao i poznate ličnosti iz svijeta filma. Festival je otvoren filmskim hitom ''Taxi Blues'' reditelja Miroslava Stamatova.

Tokom osam godina postojanja Tuzla Film Festivala skolpljena su brojna partnerstva i saradnje sa filmskim festivalima, ali jedna se posebno istakla riječ je o Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu koji je jedan od najstarijih filmskih festivala u regionu, koja je dovela do toga da se sinoć, na svečanoj ceremoniji otvaranja ova dva festivala pobratime.

Na otvaranju TFF-a dodijeljeno je i Priznanje za doprinos u razvoju filmske umjetnosti u Tuzli Federalnoj ministrici kulture, Zori Dujmović, dok je Nagrada za Životno djelo za doprinos u razvoju južnoslavenske kinematografije pripala je Zijahu Sokoloviću. Po završetku filma ''Taxi Blues'' publiku su pozdravili Marko Jocić, producent i Milena Prelić.

Tokom osam dana publika će imati priliku da pogleda veliki broj filmova. Pa tako večeras (13.10.) u Narodnom pozorištu sa početkom u 19:30 svi zainteresirani mogu pogledati bosanskohercegovački film „Sin“ rediteljice Ines Tanović, dok je u ponedjeljak na repertoaru film iz Srbije „Ajvar“ rediteljice Ana Maria Rossi, gdje glavne uloge igraju: Sergej Trifunović i Nataša Ninković.

Cijeli program Festivala može se pogledati na www.tff.ba kao i na Facebook stranici: Tuzla film festival.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu