petak, 11 Oktobar 2019 12:36

Vijeće roditelja područne škole Dragunja: Pismo zahvalnosti za obnovu prilaza školskoj zgradi

1110 obnova skole

U našu redakciju stiglo je pismo predstavnika Vijeća roditelja područne škole Dragunja, gospodina Suada Hrustića, u kojem se iskazuje zahvalnost firmi Cestotehnik zato što je pomogla u obnovi prilaza područnoj školi u ovom mjestu.  

Pismo prenosimo u cjelosti:

Ovim pismom želimo uputiti iskrenu, javnu zahvalnost našim prijateljima iz građevinske firme Cestotehnik Tuzla za nesebičnu pomoć i izvršene građevinske radove u dvorištu naše škole.

Naime, područna škola Dragunja u kojoj nastavu pohađa 18 učenika iz mjesnih zajednica Dragunja i Obodnica Donja, je u jako lošem stanju – ruševnih zidova, stare stolarije, krova, bez adekvatnog prilaza i neuređenog školskog dvorišta. Kako nadležno ministarstvo dugi niz godina ne poduzima ništa da prostor u kojem borave djeca i uposleni ove škole učine ugodnim i sigurnim, predstavnik Vijeća roditelja područne škole Dragunja Suad Hrustić, odlučio je animirati zajednicu ali i prijatelje, privrednike i sve one koji žele da pomognu, da se pomenuti prostor obnovi, izgradi i uljepša za đake koji trenutno pohađaju nastavu ali i za svu djecu koja dolaze.

Nakon kontaktiranja e-mailom građevinske firme Cestotehnik za pomoć oko izgradnje prilaza školi (staze i ivičnjaka), iz ove firme su se brzo oglasili, posjetili lokaciju i vrlo brzo krenuli u realizaciju radova. Šaljemo vam i fotografije urađenog posla, odnosno staze koja vodi do ulaza u školu, prilagođene đacima i sigurne za njihov svakodnevni boravak.

Ovim putem u ime učenika kao i uposlenika osnovne škole Dragunja želimo uputiti riječi zahvalnosti Cestotehniku ali i pozvati druge privredne subjekte, preduzeća, pojedince i nadležno ministarstvo da se pridruže našoj stalnoj akciji obnove škole i uljepšavanja prostora unutar i oko škole kako bi naša djeca učila i boravila u što ugodnijem i sigurnijem ambijentu – navedeno je u pismu.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu