Prijem u Vladi TK za državne prvake u karateu

by admin2
| 14:00

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović  upriličili su  prijem za državne prvake u karateu, a koji dolaze sa područja Tuzlanskog kantona.

„ Hamza Čajić, Stefani Krešić, Sadin Mulahalilović, Emina Abdulić i Sandro Krešić su ostvarenim rezultatima u kategorijama mlađih seniora, juniora i kadeta, te drugim uspjesima i rezultatima na međunarodnim takmičenjima ostvarili plasman i izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Santiagu – Čile”, rekao je selektor BH reprezentacije Željko Zombra i dodao da od ukupno 26 reprezentativaca Bosne i Hercegovine, njih 5 dolazi sa područja Tuzlanskog kantona. „To je jasan pokazatelj da se kvalitet u karateu vratio na područje našeg kantona”, zaključio je Zombra.

Premijer Tulumović, i sam nekadašnji sportista,  je čestitao prvacima na postignutom uspjehu.
„Odlazak na jedno svjetsko prvenstvo je san svakog sportiste i cilj zbog kojeg predano rade, ulažu dodatne napore i se odriču mnogih stvari u životu. Ovaj cilj ipak uspijevaju ostvariti samo oni najbolji, a njih nikada nema mnogo, te samim tim ti najbolji nedvojbeno zaslužuju našu podršku”, rekao je premijer Tulumović, te istaknuo da će Vlada i resorno Ministarstvo kulture, sporta i mladih iznaći načina da pomognu i sufinansiraju odlazak i nastup naših karatista na svjetskoj smotri.

Ministar kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović je istaknuo da Ministarstvo razumije potrebe sportskih klubova, detektiralo je i određene probleme u sistemima raspodjele sredstava sa drugih nivoa vlasti, te će u narednom periodu posebne aktivnosti usmjeriti u smjeru da se vrednuju i shodno tome valoriziraju prije svega ostvareni sportski rezultati.

Na kraju sastanka premijer Tulumović i ministar Mićanović su karatistima zaželjeli dobro zdravlje, što manje povreda, te uspjeh, kako na sportskom, tako i u drugim životnim oblastima.

(Tuzlainfo.ba)