Vanredni izvještaj Civilne zaštite: Kiša uzrokovala poplave u Mandićima, Rasovcu, Gornjoj Tuzli…

by admin
| 21:14

Kantonalna uprava Civilne zaštite objavila je informacije prikupljene u vremenu od 17,00 do 20,00 sati nakon što je obilna kiša pala na području Tuzlanskog kantona.

Općina Tuzla

Prolom oblaka i veliki broj prijava od strane građana s područja Mandića, Rasovca a radi se o lokalnom potoku koji je presjekao pristupni lokalni put na dva dijela, i veliki broj poplavljenih dvorišta i prijetnjom poplave stambenih objekata.

S područja Čaklovića i Simin Hana prijavljeno je poplavljanje stambenih objekata kao i lokalnih puteva. Pripadnici OSCZ su na terenu u naselju Mandići i Čaklovići gdje su angažovani vatrogasci. Pokrenuto je klizište u Gornjim Čaklovićima koje ugrožava jedan stambeni objekat, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite TK.

Prema dosadašnjim informacijama poplave su zabilježene i u Gornjoj Tuzli, te u kalesijskom naselju Seljublje.

Općina Gračanica

Usljed proloma oblaka izlile su se lokalne rijeke Sokoluša i Drijenča i na potezu Gajeva-Lendića i Malešića i oštetila asfaltni put u dužini od 300 metara. Na istom lokalitetu poplavljeno je nekoliko stambenih objekata. Vatrogasna jedinica je na terenu i vrši ispumpavanje vode iz stambene zgrade Vega.

(TI/bportal)