Kantonalni odbor SDA: Od premijera Čauševića traže da podnese ostavku

by admin
| 15:33
2812 Causevic

Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona zatražio je od premijera Seada Čauševića i njegovu vladu da podnese ostavke.

IZ SDA podsjćaju da je Vlada TK (SDP i S BiH) mijenjala zakon kako bi na poziciju direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja TK dovela Velida Torića, koji je uhapšen pod sumjom da je zajedno sa Midhatom Osmanovićem tražio 20.000 KM za radno mjesto.

-Posljednji događaji koji govore “kako doći do radnog mjesta” su potvrde šta su interesi aktuelne vlasti. Zbog toga, a u interesu građana Tuzlanskog kantona, pozivamo Vladu, koja je mjenjajući zakon dovela do ovako sramnih događaja,a koji su u negativnom svjetlu doveli Tuzlanski kanton na naslovnice svih medija, da preuzme odovornost i podnese ostavku, kazali su na konferenciji za novinare u KO SDA TK.

Još je razloga zbog kojih bih, istaknuto je, Čauševićeva vlada trebala odstupiti

-U oblasti raspodjele poreskih prihoda u Federaciji BiH ništa se nije učinilo, pa se predizborno obećanje SDP-a da će Tuzlanski kanton dobiti ranije nepravedno uskraćene prihode više i ne spominje. Poseban problem je gušenje demokratije u obrazovanju, ukidanje autonomije obrazovnih ustanova  i potpuna politizacija  osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja. To potvrđuju smišljenje i nezakonite smjene rukovodne i upravljačke strukture ustanova obrazovanja. U prilog tome ide i izostanak podrške izgradnje Kampusa za potrebe Univerziteta u Tuzli i katastrofalno stanje u obrazovanju uopće, navode iz SDA.

(tuzlainfo/bportal)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.