U Biblioteci “Derviš Sušić” postavljena prva samostalna izložba umjetničkih slika Sanjina Okanovića (12)

by nedim
| 5:07

U Biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla otvorena je prva samostalna izložba umjetničkih slika dvanaestogodišnjeg Sanjina Okanovića.

Tokom otvaranja prisutnima su se obratili Amela Galešić u ime domaćina – Biblioteke, Fikret Jahić Vršanin, Sanjinov profesor, a izložbu je proglasio otvorenom istaknuti umjetnik Fikret Ibričić iz Tuzle.

Ovom prilikom članovi UG Umjetnička likovna kolonija “Vršani” predstavili su katalog umjetničkih slika “Vršanoliko očovječenje prirode” koji je izdat u povodu XI Likovne kolonije Vršani.

Na otvorenju izložbe predstavnici Biblioteke najavili su bogat repertoar predstojećeg “Mjeseca knjige” i pozvali ljubitelje umjetnosti i lijepe pisane riječi da prisustvuju predstojećim događajima u Biblioteci.

Sanjin Okanović rođen je 12. jula 2007. godine. Učenik je VI a razreda OŠ Novi Grad Tuzla i član UG Umjetnička likovna kolonija “Vršani” Tuzla. U ranom djetinjstvu iskazivao je ljubav prema slikanju, crtežu i njegovi su radovi isticani na školskim izložbama.

Do sada je naslikao 27 umjetničkih slika i učestvovao u dvije tradicionalne kolonije “Vršani”. Do danas je imao dvije udružene izložbe i ovo mu je prva samostalna izložba.

Izložba će biti otvorena za javnost tokom cijelog mjeseca oktobra.

(Tuzlainfo.ba)