Univerzitet u Tuzli: Počeo upis na studij/kurs “Interkulturalno razumijevanje i ljudska prava”

by admin
| 5:15

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli od oktobra 2013. godine nastavlja sa realizacijom regionalnog programa “Gradimo mostove, a ne zidove: Uloga univerziteta u izgradnji mira” u saradnji sa Helsinškim komitetom iz Norveške.

U okviru programa, planirana je realizacija jednosemestralnog studija (kursa) iz predmeta “Interkulturalno razumijevanje i ljudska prava” za “studente uz rad” u zimskom semestru akademske 2014/2015. godine.

Ovaj jednosemestralni studij je namijenjen prevashodno svršenicima dodiplomskih studija i zaposlenim osobama u obrazovnim, odgojnim, socijalnim i vjerskim institucijama, organima lokalne samouprave, nevladinim organizacijama, novinarskim agencijama itd.

 Svim polaznicima i polaznicama koji ispune svoje obaveze na kursu biće dodjeljeni certifikati od strane Helsinškog komiteta iz Norveške i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Broj polaznika je ograničen. Kurs će pohađati 20 polaznika, odabranih na osnovu prijava koje kandidati dostavljaju. Prilikom prijema kandidata posebno će se voditi računa o rodnoj zastupljenosti, kao i zastupljenosti pripadnika različitih etničkih i vjerskih zajednica.

 Prijave za kurs iz predmeta „Interkulturalno razumijevanje i ljudska prava“ možete preuzeti slanjem upita na e-mail adresu:[email protected]. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na tel: 035/300-511035 300 511.

Upis studenata će trajati do 20. septembra 2014. godine.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.