Danas počinje Međunarodna arhivska konferencija “Tuzlanski arhivski dani”

by nedim
| 5:03

Društvo arhivskih zaposlenika Tuzlanskog kantona, organizira Međunarodnu arhivsku konferenciju pod nazivom „Tuzlanski arhivski dani“.

U okviru Konferencije, planirana su izlaganja na aktuelnu arhivističko-historijsko-informacijsku temu: Elektronski zapisi kao historijski izvori četvrte generacije – značaj, zaštita i korištenje“.

Osim izlaganja, na Konferenciji će biti upriličena promocija knjige dr. Vlatke Lemić (Hrvatski državni arhiv) pod nazivom „Arhivi i arhivistika za suvremenog korisnika“. Osim toga, na skupu će biti upriličena i prezentacija arhivske opreme, te informacionih sistema, za upravljanje ezapisima.

Cilj Konferencije jeste razmjena znanja i iskustava na vrlo aktuelnu i značajnu temu arhivske konferencije, Elektronski zapisi kao historijski izvori četvrte generacije – značaj, zaštita i korištenje“. Na taj način Društvo arhivskih zaposlenika TK nastoji dati svoj doprinos uspostavljanju, uređenju i unapređenju sistema upravljanja e-zapisima u arhivima, ali i registraturama. Učesnici i izlagači na Konferenciji su eminentni stručnjaci iz oblasti arhivistike, informacionih tehnologija i historije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Skup će se održati 27. i 28. septembra (petak i subota) 2019. godine, u hotelu Mellain u Tuzli. Otvaranje Konferencije, bit će upriličeno 27. septembra 2019. godine, sa početkom u 18 sati u Kongresnoj sali Hotela Mellain u Tuzli. Organizator Konferencije je Društvo arhivskih zaposlenika Tuzlanskog kantona.

 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.