Prijem u OO SDA Tuzla: Predstavmici Asocijacije mladih SDA Goražde u posjeti Tuzli

by admin
| 14:10

Predstavnici Općinskog odbora SDA Tuzla danas su upriličili prijem za Asocijaciju mladih SDA Goražde, u organizaciji Asocijacije mladih OO SDA Tuzla. Prijemu su prisustvovali i kandidati iz reda Asocijacije mladih SDA Goražde kao i kandidati Općinskog odbora SDA Tuzla za predstojeće izbore.

Razgovarano je o političkim prilikama u kojima djeluje Stranka demokratske akcije kako u Tuzli, tako i u Goraždu.

Predsjednik OO SDA Tuzla Salko Bukvarević predstavio je kandidate SDA iz Tuzle istakavši da su ovi izbori dobra prilika da se BiH vrati na politički kolosijek evropskog i NATO puta te je posebno naglasio koliko je važna pobjeda kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH gospodina Bakira Izetbegovića.

Gostima su se u ime domaćina obratili i predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Tuzla Edis Bajić, zatim predsjednik Asocijacije mladih SDA TK i poslanik u Skupštini TK Mustafa Abdulahović, predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla Sabahudin Imamović. Sastanku su prisustvovali i vijećnik SDA Tuzle iz reda mladih Mirza Tupajić kao i član AM  OO SDA Tuzla Senad Mehmedinović.

Generalno je istaknuto kako je potrebno da se mladi ljudi više aktiviraju u politici, a ne da budu samo pasivni posmatrači i kritičari na društvenim mrežama.

Asocijacija mladih OO SDA Tuzla i Asocijacija mladih SDA Goražde imaju veoma dobru dugogodišnju saradnju te će se organizovati i uzvratna posjeta Goraždanima.

Delegaciju iz Goražda predvodili su Nudžeim Džihanić predsjednik Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA BPK Goražde i Adis Agović član KO SDA BPK Goražde, poslanik u Skupštini BPK, predsjednik Izvršnog odbora Asocijacije mladih SDA Goražde i član IO SDA Goražde.

Nakon susreta u OO SDA Tuzla Goraždani su u prisustvu članova Asocijacije mladih SDA Tuzla otišli na Kapiju gdje su proučili Fatihu ubijenoj tuzlanskoj mladosti 25.05.1995., a zatim su obišli znamenitosti našeg grada. – saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću OO SDA Tuzla.

(TI)