Iz ORK Tuzla poručuju: Lažu da se gasimo, pripremo se za narednu sezonu!

by admin
| 11:47

ORK Tuzla, sportski kolektiv koji već nekoliko godina uspješno radi na stvaranju novih rukometnih naraštaja u našem gradu, vrši posljednje pripreme pred nastupajuću sezonu, gdje će kao i do sada priritet biti takmičenje mlađih kategorija.

Jutros ih je zatekla vijest plasirana u javnost, da su pred gašenjem i da se navodno spremaju za fuziju sa RK Sloboda Solana, povratnikom u Premijer ligu BiH. Iz kluba su tim povodom reagovali.

-Najblaže rečeno, razočarani smo neprofesionalizmom kreatora takvih laži. Večeras imamo sjednicu Upravnog odbora i razmotrit ćemo mogućnost pokretanja tužbe protiv onih  koji narušavaju naš ugled. Nema niti najmanjeg osnova za takve incinuacije, jer smo prijavili naše četiri selekcije za Omladinsku ligu TK. Tu informaciju vam može potvrditi i Alija Hasić, predsjednik Rukometnog saveza TK-a – rekao nam je Ismir Bašić, osnivač ORK Tuzla.

O prijavi za učešće u Prvoj ligi FBiH, raspravljat će se u narednoj sedmici na sjednici Upravog odbora kluba rekao nam je Bašić, koji je  od novina u klubu istakao i saradnju sa Sloboda Solanom.

-Nakon pet godina smo  uspjeli smo ostavriti izuzetno korektnu saradnju sa njima. Rezultat toga je i ustupanje Alena Brčaninovića, našeg najboljeg igrača i najboljeg strijelca Prve lige FBIH. Obzirom da ima važeći ugovor sa nama, posuđen je na šest mjeseci, a dalje ćemo se dogovarati – rekao nam je Bašić.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.