srijeda, 18 Septembar 2019 21:44

NFC 10: Noć MMA borbi uskoro u tuzlanskom Mejdanu

1809 nfc

Ljubitelji borilačkih vještina iz cijele regije s nestrpljenjem iščekuju 26. oktobar kada će Tuzla biti domaćin istinskog spektakla u organizaciji VTK Panther iz Tuzle.

Noć NFC-a će svim ljubiteljima borilačkih vještina ponuditi sportsko veče koje će dugo pamtiti.Po prvi put u BiH će u dvorani Mejdan biti postavljen profesionalni  MMA kavez u kojem će biti održano osam MMA borbi i u ženskoj i u muškoj kategoriji.

“Mogu reći da će NFC noć zaista donijeti nešto nesvakidašnje velikom broju poklonika borilačkih vještina. Ovo je događaj koji dugo pripremamo i na koji su nam dolazak najavili, kako sportisti tako i ljubitelji MMA borbi iz cijele regije. VTK Panther je klub sa dugogodišnjom uspješnom tradicijom, tako da smo svo svoje znanje i iskustvo utkali u organizaciju NFC Fight Night –a” – istakao je Mirsad Nokto, organizator ovog sportskog događaja-

Na ovoj posebnoj večeri učestvovaće takmičari iz desetak evropskih zemalja.Na manifestaciji će učestvovati I brojna  slavna svjetska imena iz mješovitih borilačkih sportova, koji su svojim sportskim postignućima i djelom obilježili MMA sport.

Posebno privlačno za publiku je što su svoj dolazak na NFC 10 u Tuzlu najavila najznačajnija imena iz svijeta MMA sporta poput Semmy Schilta i  Ernesta Hoosta, ali brojni bosanskohercegovački istaknuti sportisti.

Takođe su se najavili i gosti iz Engleske iz svijeta borilačkih i MMA sportova, koji će svojim stručnim savjetima i asistencijom značajno doprinijeti ovoj manifestaciji.

Izvršni producent manifestacije je Agencija Zeus iz Tuzle. Karte za NFC Fight Night su u prodaji u sistemu kupikartu.ba I na štandu kod Seje I Vilija na tuzlanskom korzu.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu