srijeda, 18 Septembar 2019 21:11

Prijedlog odluke pred GV Tuzla: Na Trgu slobode zabraniti političke skupove

1809 trg sloboda

Na danas održanoj 58. sjednici Kolegija gradonačelnika Grada Tuzle razmatrano je više izvješta i prijedloga odluka, a gradonačelnik Jasmin Imamović se posebno osvrnuo na jedan prijedlog Odluke o komunalnom redu.

- Imali smo na dnevnom redu i izmjenu Odluke o komunalnom redu, do kojih je došlo jer, jednostavno, pratimo stanje i usaglašavamo dokumnete sa stanjem u praksi. Zanimljiv je tretman Trga Slobode. Zapazili smo da je Trg slobode, najveći trg u BiH, najposjećenije mjesto od strane građana Tuzle. S obzirom da su daleko sve saobraćajnice, tu je najsigurnije mjesto i za najmanju djecu, jer nigdje nećete vidjeti više djece koji su tek prohodali da se tako slobodno ponašaju u gradu. Mi smo kazali, pošto su izbori svake druge godine, da ne može tu biti predizbornih i nikakvih političkih skupova. Izbori su svake druge godine, a građani jedva dočekaju da dođu na trg od kraja proljeća do kraja jeseni, a ako bi svake druge godine tu krenuli od početka avgusta politički skupovi građani i bebe Tuzle bi izgubili taj prostor svake druge godine. Zato omogućavamo političkim strankama, političkim partijama skupove i na Sonom trgu, na trgu kod Meše i Ismeta, na trgu ispred Merkatora i na stadionu i u Mejdanu, širom Tuzle dozvoljeni su politički skupovi, naravno, uz odgovarajuću proceduru, najavu i ostalo, ali želimo Trg slobode sačuvati za djecu i odrasle Tuzle da ga ne gube svake druge godine nego da ga imaju svake godine i svakoga dana. To je jedna od odredaba na koju sam se ja posebno osvrnuo ”, istakao je gradonačelnik Imamović.

U skladu sa propisanom procedurom, većina razmatranih materijala sa Kolgija se dostavlja Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu