Vlada TK odgovorila na dio zahtjeva sindikata: Drugi dio regresa do 20. septembra!

by admin
| 8:14

Vlada Tuzlanskog kantona će osigurat isplatu drugog dijela regresa za 2013. godinu do 20. septembra 2014. godine, te učiniti maksimalne napore da se do kraja 2014.godine uz redovnu isplatu plata i naknada zaposlenih kod budžetskih korisnika, osigura i isplata zaostalih naknada za topli obrok i prevoz radnika za dva mjeseca.

Također, Vlada će i u buduće nastojati da održi redovnost isplate plata i naknada plata zaposlenika kod budžetskih korisnika, do kraja mjeseca za prethodni mjesec, navodi se u današnjem stavu Kolegija Vlade Tuzlanskog kantona, kao odgovor na zahtjeve Kantonalnog odbora sindikata Tuzlanskog kantona.

Od kako je preuzela dužnost krajem marta 2014.godine, Vlada je činila maksimalne napore i time u dosadašnjem periodu osigurala redovnost isplate plata i naknada za sve zaposlene u oblasti obrazovanja, policije, pravosuđa i uprave na području našeg kantona.

-Vjerujemo da Kantonalni odbor sindikata Tuzlanskog kantona prihvata Vladu Tuzlanskog kantona kao iskrenog partnera u međusobnim odnosima, te da će razumijevajući trenutno stanje u Budžetu Tuzlanskog kantona, kao i napore Vlade na održavanju sistema, podržati gore navedene stavove, navodi se u dopisu koji je jučer danas dostavljen sindikatima.

(TI)