utorak, 17 Septembar 2019 08:08

Bošnjaković: Ako smo i jednom Podrinjcu vratili osmijeh, ja sam najsretniji čovjek

0917 bosnjakovic

Milenko Bošnjaković je u prvih osam kola sa svojom ekipom najprijatnije je iznenađenje ove sezone.

Tuzla City je trenutno lider premijerligaške tabele i trenutno svi gledaju u leđa Plavima.

Pobjeda u Širokom je pokazala da su Tuzlaci jedna zrela i kompaktna ekipa.

– U Široki smo došli po bodove. U sportskom žargonu rečeno, da se “potučemo za bodove”. Tako je i bilo. Željeli smo da do poluvremena budemo u egalu, a onda u drugom dijelu da napadnemo domaćina. To nam je pošlo za rukom i za nas tri velika boda.

U ekipi nije bilo velikih promjena.

– Ekipa koja pobjeđuje se teško mijenja. Nismo imali Efendića zbog kartona pa smo morali Terzića pomjeriti na desni bok. Ostalo je sve manje poznato. Na terenu dobrim igrama i zalaganjem se “kupuju” minute, veli trener Tuzlaka.

Iako je svaki bod vrijedan, posljednje dvije pobjede su uistinu veličanstvene.

– Podrška nam je sve veća. Kući pogotovo a evo i u gostima nas prati po 40-50 simpatizera. Moram da kažem, ako smo i jednom Podrinjcu vratili osmijeh na lice našim pobjedama, ja sam najsretniji čovjek na svijetu. Naravno da je nakon dobrih rezultata atmosfera sve bolja.

U srijedu je novi izazov  i to u Kupu kod Krupe na Vrbasu.

– Pružit ćemo priliku igračima koji su imali manju minutažu do sada, ali to ne znači da nam rezultat nije bitan. Čak naparotiv, želimo prolaz. Evo prilike da oni koji su manje igrali da pokažu da vrijede više. Imamo zgusnut raspored i zato moramo više rotirati. Malo je problem što se igra na plastici koja nije dobra za igrače, ali šta je tu je, kaže Bošnjaković - navedeno je u informaciji press Službe FK Tuzla City.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu