ponedjeljak, 16 Septembar 2019 15:16

Nakon 15 godina čekanja: OŠ "Sjenjak" u Tuzli dobila fiskulturnu salu

1609 sjenjak

Osnovna škola “Sjenjak” u Tuzli, koja je poznata kao “Japanska škola”, danas, 16.9.2019. godine je dobila novoizgrađenu fiskulturnu salu.

“Prije petnaest, šesnaest godina imali smo evidentan problem sigurnosti djece koja su iz naselja Sjenjak i oko njega išla u Osnovnu školu Novi Grad. Razmišljali smo tada o podhodnicima, nadvožnjacima, a onda smo se odlučili da planiramo izgradnju škole na ovoj lokaciji. Uspjeli smo, u oštroj konkurenciji, od japanske vlade osvojiti million i pol maraka, a sufinansiranje Grada je bilo oko million maraka i za taj iznos od dva i pol miliona maraka Vlade Japana i Grada Tuzle, izgrađena je Osnovna škola Sjenjak. Škola je ostala bez sale, ali u dogovoru sa Vladom TK, ušli smo u zajedničkki projekat, prije nepune dvije godine je položen kamen temeljac, a evo danas svečano otvaramo salu. Kanton je izdvojio oko četiristo, a Grad oko dvjesto hiljada KM i sada imamo vrlo  savremenu školu i savremenu fiskulturnu salu na izvrsnoj lokaciji”, kazao je gradonačelnik Imamović.

Prigodnim programom i plesnim performansom, učenici su dočekali mnogobrojne zvanice, te sa uposlenicima škole na čelu sa direktoricom Indirom Lukavicom, svima prisutnima priredili dan kojeg će se rado sjećati.

Osnovna škola “Sjenjak” u Tuzli, koja je poznata kao “Japanska škola”, ove godine proslavila je 15 godina postojanja i rada. Sredstva za izgradnju Osnovne škole “Sjenjak”  su obezbijedili japanska vlada u iznosu od milion i pol KM i Grad Tuzla milion KM.

Zajedničkim projektom Vlade TK i Grada Tuzle, danas 16.9.2019. godine, za učenike OŠ ”Sjenjak” izgrađena je fiskulurna sala u kojoj će osim izvođenja nastave tjelesnog odgoja učenici ove škole moći organizirati razne priredbe i manifestacije.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu