DSO Promus

nedjelja, 15 Septembar 2019 10:59

Prijave u toku: Evropska noć istraživača i ove godine u Tuzli

1509 istrazivaci

Evropska noć istraživača BiH raspisala je konkurs za takmičenje srednjih škola u izradi naučnoistraživačkih radova.

Takmičenje će kako širom BiH tako i u Tuzli biti održano u petak, 27. septembra 2019. godine.

Noć istraživača je festival nauke koji se održava širom Evrope s glavnim ciljem da promoviše naučnike i njihov rad s posebnim naglaskom na promociju karijere istraživača.

Takmičenje srednjih škola koje će se održati u sklopu Noći istraživača može biti odlična prilika za učenike da pokažu talenat, znanje i da realizuju svoje ideje, te za neke od učesnika da započnu svoju karijeru naučnika istraživača!

Tema ovogodišnjeg takmičenja nosi naziv "LET’s STEAM! Stvarajmo nove prilike.”, te je ujedno i slogan ove Evropske noći istraživača koji nas podstiče da razmislimo šta možemo uraditi danas, da bismo stvorili nove prilike za sve nas. Futurističko razmišljanje je uvijek davalo sjajne rezultate i nestrpljivo čekamo da vidimo kako vi razmišljate. Ideje su te koje pokreću svijet, i kreiraju put ka uspjehu a ovom prilikom želimo da vidimo kakva je vaša percepcija budućnosti.

Vaš zadatak je da osmislite koncept kroz koji ćete na zanimljiv, interaktivan i praktičan način pokazati svoje znanje, te ponuditi svojim sugrađanima vašu naučnu priču koja će ih zainteresovati i oduševiti!

Rok za prijave je 20.9.2019. godine.

Dakle, vrijeme je za akciju: okupite tim, osmislite projekat i prijavite se na web stranici popunjavanjem online formulara.

Najbolji radovi i pojedinci će biti nagrađeni.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu