DSO Promus

nedjelja, 15 Septembar 2019 08:18

Ulogu favorita prepuštaju domaćinu: Tuzla City večeras gostuje na Pecari

0915 city grupna

Fudbaleri Tuzla Cityja u jučer su nakon jutarnjeg treninga i ručka krenuli put Hercegovine.

Izabranici Milenka Bošnjakovića, danas, u nedjelju od 19 sati i 30 minuta gostuju na Pecari. Protiv Širokog u ekipi neće biti kapitena Samira Efendića koji će propustiti ovaj duel zbog tri žuta kartona. Svi ostali su spremni za hercegovačku “bitku”.

S obzirom da Plavi do sada nisu osvojili nijedan bod na Pecari, ovo je sada prilika da prekinu tu neugodnu tradiciju. Oba dosadašnja gostovanja domaćin je apsolvirao u svoju korist i to minimalnim rezultatima.

U ekipu se vraća i Terzić koji je odradio suspenziju protiv Slobode u gradskom derbiju pa će i on biti na raspolaganju stručnom štabu.

Bez obzira što Tuzla City u ovome momentu zauzima drugu poziciju sa 14 bodova a Široki tek devetu sa samo sedam, ne može se kazati kako su Tuzlaci favoriti. Ipak je Široki ekipa koja je svake sezone u vrhu bh. fudbala i koja redovno našu državu predstavlja na evropskoj sceni.

Nema sumnje kako će ovo biti duel dvije kvalitetne ekipe, od kojih jedna želi da se vrati u vrh a jedan da se zadrži na vrhu ljestvice.

Susret na Pecari počinje u nedjelju od 19 i 30 - navedeno je u informaciji press Službe FK Tuzla City.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu