petak, 13 Septembar 2019 18:21

Štrajk prekinut ali...: Sloboda dočekuje Borac sa nagomilanim problemima

0907 zajedno

Nakon skoro dvije sedmice štrajka i neispunjavanja trenažnih obaveza igrača i trenra, što je posljednica neispunjavanja ugovornih obaveza uprave kluba, igrači FK Sloboda su odlučili da konsoliduju redove, te nastupe u subotnjem meču kada na Tušanj dolazi Borac.

O tome su na današnjoj press konferenciji govorili šef struke Mile Lazarević i prvotimac Amer Bekić.

"Očekivanja su u ovom trenutku komplikovana, ekipa je zbog finansijskih problema odlučila da ide u štrajk, sasvim opravdano. Ovaj period trebali smo iskoristili da nadogradimo ekipu fizički i taktički, drugi su to uradili i sada možemo smatrati da ekipa ide od nule. Igrači su odlučili radi navijača i kluba da igraju meč. Igramo protiv ekipe koja se vratila u Premijer ligu, koja se pojačala sa igračima iz Jelen Super lige i koja je u uzlaznoj putanji. Nadam se da ćemo zadovoljni napustiti Tušanj u subotu", kazao je trener Lazarević.

Almir Bekić je istakao da pored svega ne žele osramotiti dres koji nose.

"Odradili smo jučer trening, a imamo trening i danas. Borac je kvalitetna ekipa koja će doći da se nadigrava i znaju našu situaciju u klubu. Mi ćemo dati svoj maksimum i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Ne bismo da blatimo naš obraz i obraz grada i kluba i zato izlazimo na utakmicu".

Na pitanje o finansijskim problemima Lazarević je kazao.

"Mali dio finansijski je ispoštovan. Par igrača je dobilo stanarine i nešto sitno. Nije bilo kvalitetnog pomaka. U ovom trenutku ne znam šta će dalje biti, nakon utakmice nastavljaju se razgovori.

Stručni štab je bio saglasan sa odlukom igrača. Upozorenja, biće danas – sutra, za sedam dana, ako niko nema želje da riješi problem vjerovatno će doći u pitanje i naredna utakmica. U prvom rangu smo države, a u situaciji smo da tri mjeseca nema plata. Došlo je do granice kada je više ovo - nemoguće" istakao je Lazarević.

Utakmica Sloboda - Borac igra se sutra na Tušnju od 20 sati.

(TI)

 


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu