Debi “Zmajeva” na Tušnju: Ibišević ušao u historiju, 10.000 navijača na tribinama (FOTO)

by admin
| 17:54

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, kako se to i očekivalo, nije imala previše problema u prijateljskom susretu sa Lihtenštajnom. Zmajevi su slavili sa laganih 3:0, sa dva pogotka Vedada Ibiševića i jednim Edina Džeke.

Sušić je utakmicu počeo u sastavu: Begović, Mujdža, Vranješ, Šunjić, Salihović, Bešić, Prcić, Medunjanin, Pjanić, Ibišević, Džeko.

BiH je povela već u 49. sekundi, kada je Vedad Ibišević postigao najbrži gol u istoriji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine svih vremena.

Ibišević je bio strijelac i drugog gola, a posao je sjanim soloprodorom završio Edin Džeko.

Sušić je u nastavku susreta priliku u igri dao Jasminu Fejziću, Goranu Zakariću i Gojku Cimirotu, koji su uz Sanjina Prcića danas debitovali u dresu Zmajeva.

Sa tribina stadiona Tušanj, u debitanskom nastupu „Zmajeva“ u Tuzli, Sušićeve izabranike je bodrilo oko 10.000 navijača. Ni žestoka kiša koja je padala cijelo drugo poluvrijeme, nije omela Tuzlake i brojna navijače iz Tuzlanskog kantona i cijele BiH, da naprave odličnu atmosferu, koju će vjerujeemo uskoro ponoviti u novoj utakmici reprezentacije BiH u tuzlanskom hramu fudbala.

(TI) / Foto: NFSBiH

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.