Ljetni koncert horske muzike na Trgu slobode u Tuzli

by admin2
| 8:42

U organizaciji Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla, u subotu 14.09.2019. godine sa početkom u 20 sati bit će održan “Ljetni koncert”, a u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli” pod pokriviteljstvom Grada Tuzla.

Pored Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla, na koncertu će uzeti učešće i prijateljski horski ansambl iz Zvornika “Izvornik” sa solistima kao i Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla. Bit će ovo prilika da publika posluša izvrsne kompozicije popularne i tradicijske muzike uz izvrsne soliste, horske glasove i instrumentalnu pratnju, ali i kompozicije ozbiljnijeg sadržaja uz predivne performanse.

Horski ansambli „Lege Artis“ i „Izvornik“ baštine već dugogodišnju saradnju sa zajedničkim koncertima nastupima, a iz ove saradnje na inicijativu doktora Žarka Mladine člana Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla formirana je i jedinstvena klapa pod nazivom “Mirakul” koju čine muški članovi ova dva hora a koji izvode klapsku muziku.

Ovom prilikom organizatori pozivaju sve građane da dođu na Trg slobode  i poslušaju izvrstan koncert uz mnogobrojne izvođače i odličnu muziku.

(Tuzlainfo.ba)