Danas u Tuzli: Promovisana knjiga „Zmajevi”, prisutni bivši tuzlanski reprezentativci

by admin
| 11:17

U tuzlanskom Domu književnosti, simbolično, nekoliko sati pred prvu utakmicu A reprezentacije u Tuzli, danas  je promovisana knjiga “Zmajevi: 18 godina nogometne reprezentacije BiH”, čiji su autori sportski novinari Dario Mehmedović i Saša Ibrulj.

U knjizi Zmajevi mogu se pronaći biografije preko 250 reprezentativaca koji su dali doprinos stvaranju ovog uspjeha, te svih selektora i članova stručnog štaba. Također, čitatelji će upoznati 63 države, odnosno nacionalna Saveza s kojima je naš tim igrao u periodu od 1995. do kraja 2013. godine. Posebnu vrijednost knjige čine sastavi timova svih 167 utakmica koje je naša reprezentacija odigrala u pomenutom periodu.

– Posebno mi je zadovoljstov što knjigu u Tuzli mogu predstaviti baš danas, kada Zmajevi igraju svoju prvu utakmicu u gradu koji sigurno zaslužuje češće posjete naših najboljih reprezntativnih selekcija – istako je Dario Mehmedović, jedan od autora knjige.

Među 255 portreta reprezentativaca našlo se i tridesetak njih sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona. Današnjoj promociji prisustvovali su Mirsad Dedić, Denis Karić, Enes Mešanović i Gradimir Crnogorac.

Cijena knjige “Zmajevi: 18 godina nogometne reprezentacije BiH”, koja je izašla u izdanju izdavačke kuće “Buybook” je 39 KM, a u Tuzli se može kupiti u knjižarama “Buybook” (TC Mercator) i “Centar”.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.