Pomoć socijalno ugroženim osobama: Podjeljena četiri šlepera paketa

by admin
| 11:25
3012 crveni kriz

U organizaciji sekcije Crvenog križa/krsta Srednje medicinske škole u Tuzli, donator Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. obezbjedio je četiri šlepera paketa za pomoć socijalno ugroženim osobama.

Od toga, 3500 paketa proslijeđeno je u Narodnu kuhinju Imaret za potrebe njihovih korisnika u svim općinama koje pokrivaju. Četiri stotine i pedest paketa proslijeđeno je u MZ Centar na čijem se prostoru nalazi Medicinska škola Tuzla, za građane u stanju socijalne potrebe i penzionere s najnižim primanjima i više članova domaćinstva. Narednih dvije stotine i pedeset paketa uručeno je Crvenom križu/krstu Općine Tuzla za njihove korisnike, a četiri stotine preostalih paketa učenicima svih razreda škole koju pohađa preko dvije hiljade đaka iz Tuzle i okolnih mjesta.

„Nadamo se da smo donacijom bar malo olakšali tešku svakodnevnicu za veliki broj socijalno- ugroženih osoba u našem bližem okruženju, ali i na području svih općina koje pokriva Narodna kuhinja. Očekujemo nastavak suradnje s donatorom kako bi i tokom slijedeće godine istim ili sličnim akcijama obuhvatiti još veći broj osoba, ostvarujući humanu misiju na djelu“, izjavila je Sanja Mihić-Jahić, voditeljica sekcije Crvenog križa/krsta Srednje medicinske škole.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.