Vlada TK o podršci mladima za stambeno zbrinjavanje

by admin2
| 14:05

Vlada Tuzlanskog kantona jučer je dopunila Odluku o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice „Podrška mladima“.

Ovim dopunama prednost u dodjeli sredstava dat će se onim podnosiocima prijava koji u 2019. godini nisu dobili sredstva za stambeno zbrinjavanje iz budžeta jedinice lokalne samouprave Tuzlanskog kantona, budžeta Federacije Bosne i Hercegovine i budžeta Bosne i Hercegovine.

Naime, imajući u vidu činjenicu da je Grad Tuzla nedavno objavio Javni oglas za podnošenje prijava za odobravanje novčanih sredstava na ime subvencije kamate za rješavanje stambenog pitanja mladih, te saznanja da će određeni federalni i državni organi uprave podržavati projekte sufinansiranja kamata na stambene kredite mladih, ukazala se potreba za preduzimanjem adekvatnih mjera za otklanjanjem mogućnosti da pojedini podnosioci dobiju budžetska sredstva na ime subvencije kamate za rješavanje stambenog pitanja mladih od dva ili više nivoa vlasti, na uštrb kandidata koji nisu uopće dobili javna sredstva za ove namjene.

(Tuzlainfo.ba)