Organizacija demobilisanih boraca Tuzle nastavlja sa projektima izgradnje kuća za svoje saborce

by admin2
| 8:14

Početkom jula ove godine na inicijativu Udruženja maloljetnih boraca Grada Tuzle u podnožju Majevice u mjestu Tetima, počela je i za kratko vrijeme završena akcija izgradnje krova kuće za maloljetnog borca Armije BiH Nenada Tadića.

Nije evo prošlo puno vremena, a vrijedni aktivisti ODB-a Grada Tuzle na čelu sa svojim predsjednikom Mirzom Fonzom Ahmićem, ponovo su na obroncima Majevice posjetili Nenada, kako bi mu uručili stolariju za kompletnu kuću. Lijepe i pozitivne priče se daleko čuju pa je i za ovu tako čula firma Bumerang i njen vlasnik Ramiz Mehinović koji je uz kafu sa predsjednikom ODB-a Tuzla izrazio želju da donira stolariju za kuću Nenada Tadića.

Njegov brat, Faris Mehinović, koji je inače zaposlen kao menadžer prodaje u ovoj firmi kaže da najradije ne bi ovim povodom davao izjave, ali na naše insistiranje da prokomentariše ovu donaciju kazao je kratko da borci BiH zaslužuju svaku pažnju i pomoć.

-Hvala Organizaciji demobilisanih boraca Grada Tuzle i njenom predsjedniku Mirzi Ahmiću koji nas je počastio da pomognemo. Ne znam ni ko je borac kome ide pomoć, ne znam ni njegovo ime ali znam da je zaslužio da mu se pomogne, a to nam je dovoljno. Pomagali smo i prije u granicama mogućnosti i dalje ćemo to raditi kad god nam se ukaže prilika – prokomentarisao je Faris.

-Mi smo čudni ljudi, ne odustajemo, dok se posao ne završi  pa je to slučaj i sa Nenadom Tadićem koji je u odbrani BiH bio kao maloljetan borac. Pomoć nam je odmah stigla i od federalnog ministra Bukvarevića, a za ostalo se sami snalazimo i uz pomoć dobrih ljudi kao što je vlasnik firme Bumerang Ramiz Mehinović. Duša će biti na svom kada on useli u svoju kuću, to nam je cilj a onda …dalje, nove kuće, novi projekti – kazao je Mirza Ahmić.

Treba svakako napomenuti da je Mirza Ahmić u radnom odijelu ostavio svoj posao, upalio svoj kombi i dovezao stolariju Nenadu u podnožje Majevice i zajedno s njim je istovario i napravio planove šta dalje. Organizacija demobilisanih boraca Grada Tuzla i njen predsjednik Mirza Ahmić su primjer da neke boračke organizacije ipak imaju svrhu svog postojanja, a na naše pitanje da nam prokomentariše svoje postupke odgovorio je kratko: Nemoj mi Nerku Marevca, sekretara RVI-a zaboraviti pomenuti i on je tu i danas kao i uvijek.

(TI/R.T.)