srijeda, 11 Septembar 2019 08:34

Potpisivanje peticije u Tuzli: Vratimo duplo naplaćena sredstva i preusmjerimo ih za Roditeljsku kuću

2911 djeca onkologija

Izdavanje ljekarskih uvjerenja za potrebe upisa djece u predškolski odgoj i osnovnu školu je usluga koja se pruža u okviru primarne zdravstvene zaštite i koju finansira Zavod zdravstvenog osiguranja TK po osnovu ugovora sa domovima zdravlja.

Ipak pojedini domovi zdravlja na području TK, uključujući i Dom zdravlja Grada Tuzla, su naplaćivali ovu uslugu od roditelja u iznosu od 8,00 KM, odnosno 8,40 KM – ističu iz Udruženja „Zemlja djece u BiH“ Tuzla.

„ Relevantni podaci o broju djece koja se upisuju u predškolske ustanove i osnovnu školu u gradu Tuzla ukazuju na činjenicu da se na godišnjem nivou, samo od strane roditelja osigurane djece u ovoj lokalnoj zajednici, u prosjeku prikupi iznos od 24.000-30.000 KM.

Shodno tome, zahtijevamo da se duplo naplaćena sredstva u prethodnim godinama vrate i usmjere na izgradnju i opremanje Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka u gradu Tuzla, na način da se ta sredstva prikažu kao DONACIJA RODITELJA – navodi se u saopštenju Udruženja „Zemlja djece u BiH“ Tuzla.

Potpisivanje peticije je zakazano za danas na korzu kod sata od 11:30 do 14:00 sati.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu